Veel organisaties moeten nog investeren in een PAM-oplossing, omdat ze duur en complex kunnen zijn. Hoewel dit geldt voor sommige verouderde PAM-oplossingen, houden deze organisaties geen
Organisaties hebben een oplossing voor geprivilegieerd toegangsbeheer (PAM) nodig om hun privileged accounts te beschermen tegen misbruik en hacken. Niet alle PAM-oplossingen zijn echter hetzelfde gemaakt. Traditionele lokale PAM-platforms zijn wellicht niet voorzien van alle functies die nodig zijn om een dynamische en veilige oplossing te bieden. De belangrijkste functies van een moderne PAM-oplossing zijn zero-trust beveiliging, cloudgebaseerde infrastructuur, integratie met native tools en eenvoudige implementatie.
Lees verder voor meer informatie over PAM-oplossingen, waarom uw organisatie er een nodig heeft en op welke belangrijke functies u moet letten bij het kiezen van een PAM-oplossing.
Wat is geprivilegieerd toegangsbeheer?
Geprivilegieerd toegangsbeheer is het beveiligen en beheren van privileged accounts die toegang hebben tot de gevoelige systemen en gegevens van een organisatie. Deze privileged accounts kunnen variëren van lokale beheerdersaccounts tot niet-menselijke serviceaccounts en geprivilegieerde gebruikersaccounts. Organisaties geven deze accounts toegang tot gevoelige bronnen om hun taken en kritieke bedrijfsactiviteiten uit te kunnen voeren. Als ze echter verkeerd worden beheerd, kunnen privileged accounts gemakkelijk worden gecompromitteerd door dreigingsactoren en de beveiliging van een organisatie in gevaar brengen.
Met PAM kunnen organisaties het principe van minimale privileges toepassen, een concept voor cybersecurity dat gebruikers net genoeg toegang geeft tot de bronnen van een organisatie om hun werk te doen, maar niet meer dan dat. Met een PAM-oplossing hebben organisaties de volledige controle over het aantal privileges dat elke gebruiker heeft, wie toegang heeft tot bepaalde accounts en de wachtwoordbeveiliging van privileged accounts. PAM-oplossingen moeten geprivilegieerd accountbeheer, wachtwoordbeheer en sessiebeheer bevatten, evenals tools voor rapportage en het uitvoeren van controles.
Waarom uw organisatie een PAM-oplossing nodig heeft
Organisaties hebben een PAM-oplossing nodig om hun activiteiten te verbeteren en hun privileged accounts te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit zijn enkele voordelen van een PAM-oplossing.
Volledig inzicht in gegevensinfrastructuur
Een PAM-oplossing kan organisaties volledig inzicht geven in hun volledige gegevensomgeving, inclusief zowel cloud- als lokale systemen en infrastructuur. Met een PAM-oplossing kunnen organisaties zien en controleren wie er toegang heeft tot al hun systemen, applicaties, servers en apparaten waarvoor geprivilegieerde toegang is vereist.
Vermindert het aanvalsoppervlak
Een aanvalsoppervlak verwijst naar alle mogelijke punten waar cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot een systeem en gegevens kunnen stelen. Een PAM-oplossing helpt het aanvalsoppervlak van een organisatie te verkleinen door de toegang tot privileged accounts te beperken en te beschermen met sterke wachtwoorden, geautomatiseerde wachtwoordrotatie en multifactorauthenticatie (MFA). Het voorkomt misbruik van privileged accounts door bedreigingen van binnenuit en beschermt deze accounts tegen externe bedreigingen.
Verbetert de productiviteit
Een PAM-oplossing ondersteunt een betere productiviteit van een organisatie door IT-beheerders in staat te stellen om privileged accounts eenvoudig te beheren vanaf een gecentraliseerd dashboard, in plaats van individuele systemen en applicaties te configureren. Het kan ook worden gebruikt voor het roteren en genereren van nieuwe sterke wachtwoorden voor privileged accounts wanneer dat nodig is en het inloggen op die privileged accounts met functies voor automatisch invullen.
Naleving van de regelgeving
De meeste regelgevingskaders en branchegerichte nalevingskaders vereisen dat organisaties toezicht houden op de activiteiten van geprivilegieerde gebruikersaccounts en deze controleren. Nalevingskaders zoals PCI DSS, HIPAA, SOX, FDDC en FISMA vereisen dat organisaties het principe van de minimale privileges volgen. Een PAM-oplossing wordt geleverd met controlefuncties die gebruikerssessies registreren om organisaties te ondersteunen bij het naleven van deze voorschriften.
De belangrijkste kenmerken om op te letten bij een PAM-oplossing
Niet alle PAM-oplossingen zijn hetzelfde. Traditionele lokale PAM-oplossingen zijn gebouwd om statische infrastructuur te gebruiken en vereisen dat alles ter plekke en handmatig wordt uitgevoerd. Wanneer u op zoek bent naar een PAM-oplossing, moeten organisaties op zoek gaan naar een moderne oplossing die gemakkelijk kan worden geïntegreerd in hun dynamische workflows en een sterke mate van beveiliging biedt. Dit zijn enkele belangrijke kenmerken waar u op moet letten bij een moderne PAM-oplossing.
Zero-trust beveiliging
Zero trust is een raamwerk voor cybersecurity dat afrekent met automatisch vertrouwen. Alle gebruikers en apparaten moeten namelijk hun identiteit voortdurend verifiëren en hun toegang tot netwerksystemen en gegevens beperken. In plaats van te vertrouwen op waar de gebruikers inloggen, gaat het om wie de gebruikers zijn. Zero trust is gebouwd op drie kernprincipes:
- Gaat uit van inbreuk: in plaats van elke gebruiker blindelings te vertrouwen, gaat zero trust ervan uit dat elke gebruiker die toegang probeert te krijgen tot het netwerk van een organisatie kan worden gecompromitteerd, waardoor een datalek kan ontstaan.
- Expliciete verificatie: bij zero trust moeten alle menselijke gebruikers en machines voortdurend bewijzen wie ze zijn voordat ze toegang krijgen tot het netwerk van een organisatie en alle benodigde systemen.
- Minimale privileges: wanneer gebruikers hun identiteit hebben geverifieerd en toegang hebben gekregen tot het netwerk van de organisatie, krijgen ze de minimale toegang tot het netwerk die nodig is om hun taken uit te voeren.
PAM-oplossingen moeten zero-trust beveiliging hebben om te voorkomen dat dreigingsactoren privileged accounts compromitteren en onbevoegde toegang krijgen tot de gevoelige gegevens en systemen van een organisatie.
Cloudgebaseerde infrastructuur
Een PAM-oplossing moet cloudgebaseerd zijn, omdat het de productiviteit van een organisatie verbetert, betere automatisering biedt en meestal de totale kosten verlaagt. Cloudgebaseerde PAM-oplossingen zijn op elk moment en op elke plek toegankelijk en te configureren. Organisaties hoeven zich geen zorgen te maken over het handmatig configureren of bijwerken van hun PAM-oplossing, omdat cloudgebaseerde oplossingen hun software automatisch bijwerken om kwetsbaarheden in de beveiliging te patchen en nieuwe beveiligingsfuncties toe te voegen. Cloudgebaseerde PAM-oplossingen kunnen zich ook gemakkelijk aanpassen aan nieuwe tools en gewoonten ter verbetering van de cybersecurity van een organisatie.
Integratie met native tools
Wanneer u op zoek bent naar een PAM-oplossing, moet deze eenvoudig worden geïntegreerd met de native beheer- en IT-tools van een organisatie. Gebruikers vinden het meestal moeilijk om hun gewoonten te veranderen en nieuwe en ingewikkelde tools te leren. Een goede PAM-oplossing moet een organisatie kunnen beveiligen zonder de workflow te wijzigen. Het moet kunnen worden geïntegreerd met de meeste native tools die de organisatie gebruikt, of de tools nu cloudgebaseerd of lokaal zijn.
Eenvoudige implementatie
Veel traditionele PAM-oplossingen zijn extreem duur en de implementatie ervan neemt vaak veel tijd in beslag. Organisaties moeten een PAM-oplossing vinden die eenvoudig te implementeren is. Een moderne, cloudgebaseerde PAM-oplossing kan kosteneffectiever zijn en gemakkelijker te implementeren, omdat er geen extra hardware nodig is en geen implementatiekosten worden opgelegd. Organisaties kunnen cloudgebaseerde PAM-oplossingen meteen implementeren.
Waarom u Keeper® moet gebruiken als uw PAM-oplossing
Organisaties moeten op zoek gaan naar een moderne cloudgebaseerde PAM-oplossing om de gevoelige gegevens van hun organisatie te beschermen. Traditionele lokale oplossingen gebruiken vaak technologie en functies die de meeste organisaties niet kunnen (of weigeren) te implementeren. Wanneer u op zoek bent naar een PAM-oplossing, moet deze zero-trust beveiliging, cloudgebaseerde infrastructuur, integratie met native tools en eenvoudige implementatie bevatten.
KeeperPAM™ is een cloudgebaseerde zero-knowledge en zero-trust oplossing voor geprivilegieerd toegangsbeheer met meer dan 75 integraties. Het is agentloos en clientloos, waardoor het sneller en eenvoudiger kan worden geïmplementeerd dan traditionele oplossingen op locatie. KeeperPAM combineert Keeper Enterprise Password Manager (EPM), Keeper Secrets Manager® (KSM) en Keeper Connection Manager® (KCM) zodat organisaties wachtwoorden, geheimen en externe toegang eenvoudig op één plek kunnen beheren en beveiligen.
Vraag om een demo van KeeperPAM, zodat u de privileged accounts en gevoelige gegevens van uw organisatie kunt beschermen.