Ja, u kunt op verschillende manieren worden opgelicht in de Cash App, waaronder geld-flippen, onbedoelde betalingen en phishing-berichten. Cash App-scams zijn gevaarlijk omdat er geld kan
U gebruikt uw e-mailadres voor allerlei zaken, zoals wanneer u winkelt of een online account aanmaakt. Aangezien uw e-mail aan zoveel verschillende accounts is gekoppeld, is het belangrijk om uw andere accounts veilig te houden, omdat de meeste wachtwoordresets naar uw e-mailadres worden verzonden.
Als u uw e-mail wilt beveiligen, moet u een sterk wachtwoord aanmaken, MFA inschakelen en altijd uitloggen op uw account. Als u uw e-mail niet beveiligt, loopt u het risico dat uw accounts en gegevens worden gehackt.
Hier zijn enkele stappen die u moet nemen om uw e-mail veiliger te maken.
1. Gebruik een sterk, uniek wachtwoord voor uw e-mailaccount
De beveiliging van uw e-mailaccount begint met uw wachtwoord. De wachtwoorden die u voor verschillende accounts gebruikt, moeten allemaal sterk en uniel zijn. Zijn ze dat niet, dan kunnen ze sneller worden gehackt. Sterke wachtwoorden zijn zowel lang als complex. Uw wachtwoord moet minstens 16 tekens bevatten met hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.
Houd er rekening mee dat uw wachtwoord geen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) mag bevatten, zoals verjaardagen, jubilea, de meisjesnaam van uw moeder, enzovoort. Het mag ook geen woordenboekwoorden bevatten, omdat die met woordenboekaanvallen kunnen worden gekraakt. Hoe willekeuriger uw wachtwoord, hoe beter en veiliger uw account.
Als u het moeilijk vindt om zelf sterke, unieke wachtwoorden te bedenken, gebruik dan een wachtwoordgenerator om sterke wachtwoorden aan te maken. Vergeet niet om die wachtwoorden ook veilig op te slaan. We raden u aan om een wachtwoordmanager te gebruiken, een tool waarmee u wachtwoorden en andere gevoelige gegevens kunt aanmaken, beheren en veilig opslaan. Het enige wachtwoord dat u hoeft te onthouden, is uw hoofdwachtwoord, ofwel het wachtwoord waarmee u toegang verkrijgt tot uw kluis.
2. Activeer multifactorauthenticatie (MFA)
Multifactorauthenticatie voegt een extra beveiligingslaag of -lagen aan uw account toe. Behalve uw gebruikersnaam en wachtwoord moet u voor MFA een of meer extra verificatiemethoden gebruiken. Enkele veelvoorkomende verificatiemethoden zijn:
- Authenticator-apps
- Biometrische verificatie
- Beveiligingssleutels
- Op tijd gebaseerde eenmalige wachtwoorden (Time-based One-Time Passwords of TOTP)
De meeste e-mailservices bieden de optie om MFA aan uw account toe te voegen. Bij Gmail kunt u bijvoorbeeld 2-stapsverificatie inschakelen. Behalve 2-stapsverificatie kunt u ervoor kiezen om meer verificatiemethoden toe te voegen, zoals het gebruik van een beveiligingssleutel of een authenticator-app. Hoe meer verificatiemethoden u aan uw account toevoegt, hoe veiliger uw account.
3. Opties voor het herstellen van uw e-mailaccount toevoegen of bijwerken
Bij de meeste e-mailserviceproviders kunt u een hersteloptie instellen voor het geval u uw inloggegevens vergeet. Deze tool kan ook worden gebruikt zodat niemand zonder uw toestemming toegang heeft tot uw account, of dat u wordt gewaarschuwd als er verdachte activiteiten plaatsvinden.
Opties voor accountherstel zijn meestal telefoonnummers of andere e-mailadressen die van u zijn. U kunt de opties voor accountherstel in uw e-mailinstellingen toevoegen of bijwerken en wijzigen wanneer dat nodig is.
4. Log altijd uit op uw e-mailaccount
Het maakt niet uit of u op uw eigen apparaat inlogt of niet, u moet altijd uitloggen op uw account. Als u niet uitlogt, kan iedereen met toegang tot uw apparaat uw e-mailaccount zien, die gevoelige informatie bevat. Door uit te loggen op uw e-mailaccount wanneer u het niet gebruikt, wordt uw account beschermd als u een apparaat gebruikt dat niet van u is of als u uw eigen apparaat verliest.
Als u een mobiele app gebruikt om uw e-mails te controleren, is uitloggen op uw account mogelijk niet handig of noodzakelijk. Is dat het geval, zorg er dan voor dat uw telefoon veilig is, een wachtwoordcode heeft en alleen door u kan worden geopend.
5. Let op de beveiligingsmeldingen
De meeste e-mailserviceproviders sturen u meldingen als er beveiligingsincidenten plaatsvinden op uw account. Beveiligingsevenementen zijn:
- Inloggen vanaf een andere locatie of apparaat
- Een wijziging van de beveiligingsinstellingen
- Wachtwoordwijzigingen
Als u een beveiligingsmelding op uw e-mailadres of herstelopties ontvangt die u niet hebt gemaakt, moet u direct actie ondernemen. Afhankelijk van uw e-mailprovider kunnen de acties die u moet ondernemen om uw account te beveiligen, variëren. Als het echter een beveiligingsmelding over een ongebruikelijke login is, moet u onmiddellijk uw wachtwoord wijzigen en een extra verificatiemethode toevoegen, zodat uw account veilig blijft.
Wat moet ik doen als mijn e-mail is gehackt?
Hier zijn enkele stappen die u moet nemen om uw e-mailaccount te beveiligen als het is gehackt.
1. Gebruik de optie voor accountherstel om weer toegang te verkrijgen
Als u al een optie voor accountherstel hebt ingesteld voor uw e-mail, kunt u deze gebruiken om weer toegang tot uw account te verkrijgen. Als u geen optie voor accountherstel hebt, moet u mogelijk contact opnemen met uw e-mailprovider om te ontdekken hoe u toegang tot uw e-mail kunt verkrijgen. U moet enkele details over uw account en uzelf bevestigen, zodat ze kunnen verifiëren dat u de eigenaar van het account bent.
2. Verwijder alle apparaten uit uw e-mailaccount
Zodra u weer op uw account kunt inloggen, moet u controleren welke apparaten momenteel zijn ingelogd. Als u een apparaat ziet dat niet van u is, moet u het uit uw account verwijderen.
Als u Gmail gebruikt, gaat u naar uw Google-account >> Beveiliging >> Uw apparaten >> Apparaten beheren >> Uitloggen Als u Yahoo Mail gebruikt, logt u in en gaat u naar de pagina ‘Recente activiteiten’. Eenmaal op die pagina kunt u uitloggen of alle logins die u niet herkent verwijderen.
Afhankelijk van uw e-mailprovider kunnen de stappen verschillen waarmee u apparaten die u niet herkent, moet uitloggen. Het is echter raadzaam om te leren hoe u toegang tot deze instellingen verkrijgt wanneer u denkt dat er verdachte activiteiten hebben plaatsgevonden.
3. Wijzig uw inloggegevens
Zodra u verdachte apparaten en logins hebt verwijderd, moet u uw inloggegevens wijzigen. Gebruik een sterk, uniek wachtwoord om ervoor te zorgen dat een crimineel in de toekomst geen toegang tot uw account kan verkrijgen. Als u nog meer beveiliging wilt toevoegen, schakelt u zo mogelijk MFA in.
Vergeet niet dat u bij het aanmaken van wachtwoorden voor uw accounts nooit variaties van hetzelfde wachtwoord mag gebruiken. Als u hetzelfde wachtwoord voor uw e-mail op andere accounts hebt gebruikt, is het van cruciaal belang dat u die wachtwoorden ook verandert in sterke en unieke wachtwoorden, anders lopen die accounts het risico om te worden gehackt.
4. Waarschuw uw contacten
Terwijl de dreigingsactor op uw account was ingelogd, heeft hij mogelijk e-mails naar uw contacten gestuurd die kwaadaardige links bevatten. Zorg ervoor dat uw contacten veilig blijven en uw reputatie niet wordt geschaad. Daarom kunt u het beste een e-mail naar uw contacten sturen om hen te laten weten dat u bent gehackt.
Door ze een waarschuwing te sturen, zullen ze niet voor phishing-fraude vallen die mogelijk vanaf uw e-mailadres is verzonden.
5. Controleer uw instellingen
Terwijl de dreigingsactor ingelogd was op uw account, heeft hij mogelijk ook enkele van uw e-mailinstellingen gewijzigd. Er zijn een paar dingen die u moet controleren, zoals de opties voor het herstellen van uw e-mailaccounts en links in uw e-mailhandtekening. U kunt ook onderzoeken of een van uw e-mails naar een onbekend e-mailadres is doorgestuurd, omdat daarin informatie kan staan die kan worden gebruikt om andere aanvallen uit te voeren.
6. Let op uw andere online accounts
Aangezien uw e-mail aan veel van uw andere online accounts is gekoppeld, moet het ook een topprioriteit zijn om die in het oog te houden. Let op ongebruikelijke activiteiten, login-pogingen, wachtwoordreset-verzoeken of iets anders wat ongewoon is. Hoe sneller u dit opmerkt, hoe sneller u kunt ingrijpen om uw accounts en de informatie die ze bevatten te beveiligen.
Het belang van het beveiligen van uw e-mail
Door uw e-mail te beveiligen, beveiligt u ook uw andere online accounts, aangezien de meeste wachtwoordresets naar uw e-mailaccount worden verzonden. Zorg ervoor dat u altijd de best practices voor wachtwoorden volgt en zo mogelijk MFA inschakelt. Hoe meer beveiligingsmaatregelen u neemt met uw e-mailaccount, hoe kleiner de kans dat u wordt gehackt. Zelfs als uw inloggegevens deel uitmaken van een inbreuk, voorkomt het inschakelen van MFA dat cybercriminelen toegang verkrijgen tot uw account.