PayPal is veiliger dan Venmo, omdat het geavanceerde fraudedetectie heeft, passkeys ondersteunt, sterke beschermingsprogramma's voor kopers en verkopers biedt en een betere staat van dienst heeft
Een geheim verwijst naar de niet-menselijke privileged inloggegevens die worden gebruikt door systemen en applicaties om toegang te krijgen tot services en IT-bronnen die zeer gevoelige gegevens en geprivilegieerde systemen bevatten. Geheimen stellen applicaties in staat om gegevens te verzenden en services aan elkaar aan te verzoeken. Voorbeelden van geheimen zijn toegangstokens, SSH-sleutels, niet-menselijke privileged account inloggegevens, cryptografische sleutels en API-sleutels.
Organisaties gebruiken geheimen om toegang te krijgen tot zeer gevoelige gegevens en deze te verzenden om hun taken uit te voeren. Ze moeten hun geheimen beschermen tegen onbevoegde toegang door goed geheimenbeheer te implementeren en toe te passen. Een aantal van de beste gewoonten voor geheimenbeheer zijn het onderscheiden van geheimen en identificatiemiddelen, het afdwingen van beste gewoonten voor wachtwoordbeveiliging, het versleutelen van geheimen en het gebruik van een tool voor geheimenbeheer.
Lees verder voor meer informatie over geheimenbeheer, de uitdagingen van geheimenbeheer en de beste gewoonten voor geheimenbeheer.
Wat is geheimenbeheer en waarom is het belangrijk?
Organisaties hebben veel soorten geheimen te beheren, die op verschillende manieren worden gebruikt. Veel geheimen zijn hardcoded in scripts, configuraties of broncodes, waardoor ze een eenvoudig doelwit zijn voor cybercriminelen. Geheimenbeheer is het proces van het organiseren, beheren en beveiligen van IT-infrastructuurgeheimen. Met geheimenbeheer kunnen organisaties geheimen veilig opslaan, verzenden en controleren om ervoor te zorgen dat systemen goed werken. Een tool voor geheimenbeheer beschermt de vertrouwelijke gegevens en zeer gevoelige apps en systemen van een organisatie tegen onbevoegde toegang.
De uitdagingen van geheimenbeheer
Niet goed beheerde geheimen kunnen leiden tot gegevensinbreuken en gecompromitteerde inloggegevens. Als de geheimen van een organisatie worden gecompromitteerd, kan dit de reputatie beschadigen, vertrouwelijke gegevens onthullen en miljoenen kosten om te herstellen. Dit zijn de uitdagingen waar organisaties mee worden geconfronteerd bij het beheren van geheimen.
Gebrek aan zichtbaarheid van de manier waarop geheimen worden beheerd
Organisaties worden vaak geconfronteerd met een probleem dat bekend staat als secret-sprawl, waarbij ze een toenemend aantal hardcoded geheimen hebben die in hun infrastructuur worden gebruikt. Met zoveel geheimen te beheren en een gedecentraliseerd geheimenbeheersysteem, missen organisaties de zichtbaarheid en het bewustzijn van waar al hun zich geheimen eigenlijk bevinden. Deze onoplettendheid zorgt voor grote gaten in de beveiliging en problemen bij controles voor de organisatie.
Gebrek aan een uniform beleid voor geheimenbeheer
Veel organisaties hebben verschillende teams die hun geheimen anders gebruiken. Zonder een uniform beleid voor het beheer van geheimen, beheert elk team onafhankelijk hun geheimen onder hun controle. Dit gebrek aan een uniform beleid voor geheimenbeheer kan het moeilijk maken om geheimen bij te houden en voor andere teams om toegang te krijgen, omdat elk team zijn eigen manier heeft om geheimen te beheren. Hierdoor kunnen geheimen op onveilige locaties worden opgeslagen en verkeerd worden beheerd met slechte wachtwoordbeveiliging, waardoor het risico op onbevoegde toegang toeneemt.
Gebrek aan een gecentraliseerde tool voor geheimenbeheer
Sommige apps en apparaten worden geleverd met ingebouwde tools voor geheimenbeheer. Die tools voor geheimenbeheer zijn echter alleen toegankelijk voor specifieke apps en apparaten, waardoor het moeilijk is om inzicht te krijgen waar de geheimen zijn, wie er toegang toe heeft en hoe ze worden gebruikt. Met een gecentraliseerde tool voor geheimenbeheer kunnen organisaties al hun geheimen op één plek opslaan, volgen en beheren, het beleid voor geheimenbeheer afdwingen, het verspreiden van geheimen voorkomen en gegevensinbreuken voorkomen.
De beste gewoonten voor geheimenbeheer
Het beheren van geheimen kan moeilijk zijn als een organisatie te veel geheimen heeft en geen gecentraliseerde tool voor geheimenbeheer heeft. Om geheimen te beschermen tegen onbevoegde gebruikers en gegevensinbreuken te voorkomen, moeten organisaties de volgende beste gewoonten voor geheimenbeheer toepassen.
Maak onderscheid tussen geheimen en identificatiemiddelen
De eerste stap van goed geheimenbeheer is om alle geheimen van een organisatie te identificeren. Organisaties moeten elk geheim in hun netwerk identificeren om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en onbevoegde gebruikers er geen toegang tot hebben. Organisaties moeten ook onderscheid maken tussen geheimen en identificatiemiddelen.
Identificatiemiddelen worden gebruikt binnen Identity Access Management (IAM)-platforms om de digitale identiteiten van gebruikers te authenticeren en te autoriseren voordat u toegang verleent tot algemene systemen en bronnen. Geheimen geven systemen en applicaties toegang tot zeer gevoelige gegevens. Ze moeten strikt worden gecontroleerd en zwaar worden beveiligd. Hoewel zowel geheimen als identificatiemiddelen moeten worden beschermd tegen onbevoegde toegang, vereisen geheimen een strengere beveiliging vanwege hun toegang tot zeer gevoelige gegevens.
Privileges beheren
Organisaties moeten beheren wie privileges heeft voor zeer gevoelige gegevens en systemen. Ze moeten het principe van de minimale privileges implementeren tijdens het beheren van privileges. Het principe van minimale privileges is een concept voor cybersecurity dat gebruikers en applicaties net genoeg netwerktoegang geeft tot zeer gevoelige gegevens om hun werk te kunnen uitvoeren, maar niet meer dan dat. De implementatie van het principe van de minste privileges voorkomt misbruik door insider bedreigingen en laterale bewegingen binnen het netwerk van een organisatie door cybercriminelen.
De beste gewoonten voor wachtwoordbeveiliging afdwingen
Organisaties moeten de beste gewoonten voor wachtwoordbeveiliging afdwingen voor al hun IT-geheimen. Om geheimen te beschermen, moeten de wachtwoorden van een organisatie zowel lang als complex zijn om het voor cybercriminelen moeilijk te maken om ze te raden. Een sterk wachtwoord is minimaal 16 tekens lang en bevat een unieke en willekeurige combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
Organisaties moeten ook multifactorauthenticatie (MFA) vereisen om toegang te krijgen tot geheimen. MFA is een beveiligingsprotocol dat extra vormen van authenticatie vereist. Als MFA is ingeschakeld, moeten gebruikers en systemen meer dan één authenticatiefactor verstrekken om toegang te krijgen tot een geheim. Dit biedt een extra beveiligingslaag en biedt alleen toegang voor geautoriseerde gebruikers.
Het roteren van geheimen is een manier om geheimen regelmatig te wijzigen volgens een vooraf vastgesteld schema of op aanvraag. Organisaties moeten ook het roteren van geheimen toepassen om ervoor te zorgen dat geheimen niet per ongeluk gelekt of gecompromitteerd worden door onbevoegde gebruikers. Het roteren van geheimen zorgt ervoor dat gebruikers ze gedurende een beperkte tijd kunnen gebruiken en dat nieuw gegenereerde geheimen sterk en uniek zijn.
Sla geheimen op met versleutelde opslag
Organisaties bewaren hun geheimen vaak op onveilige locaties, zoals hardcoded in een broncode of binnen configuratiebestanden zoals platte tekst. Cybercriminelen richten zich vaak op hardcoded geheimen, omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Organisaties moeten hardcoded geheimen en andere onveilige opslagmethoden elimineren. Ze moeten hun geheimen goed opslaan in een versleutelde opslagmethode zoals een tool voor geheimenbeheer. Een tool voor geheimenbeheer zet platte tekstgeheimen om in cijfertekst, waardoor ze onleesbaar zijn voor onbevoegde gebruikers. De versleutelde geheimen kunnen alleen worden ontsleuteld met een geheime sleutel of wachtwoord.
Onbevoegde toegang controleren
Hoe veilig een organisatie ook is, het moet zich voorbereiden op gegevensinbreuken door regelmatig te controleren op onbevoegde toegang en een reactieplan voor incidenten te hebben. Organisaties moeten zien wie toegang heeft tot hun geheimen en hoe hun geheimen worden gebruikt. Door regelmatig te controleren op onbevoegde toegang, kunnen organisaties de gevolgen van gegevensinbreuken beperken of toekomstige inbreuken voorkomen door onbevoegde gebruikers direct te verwijderen en eventuele gecompromitteerde inloggegevens te wijzigen.
Gebruik een gecentraliseerde tool voor geheimenbeheer
Om alle geheimen op de beste manier bij te houden en goed te beheren, moeten organisaties een gecentraliseerde tool voor geheimenbeheer gebruiken. Een tool voor geheimenbeheer zorgt ervoor dat organisaties een beleid voor geheimenbeheer kunnen implementeren voor hun hele gegevensomgeving. Met een tool voor geheimenbeheer kunnen organisaties gemakkelijk al hun geheimen vanuit één locatie bijhouden en ervoor zorgen dat ze alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde gebruikers en systemen. Organisaties kunnen zien wie toegang heeft tot hun geheimen en hoe ze worden gebruikt. Ze kunnen ook geheimen beschermen door nieuwe te genereren en deze te beschermen met wachtwoorden en MFA.
Geheimen beheren met Keeper Secrets Manager®
Een geheimenmanager is de beste manier om de geheimen van een organisatie te beheren en de beste gewoonten voor geheimenbeheer te implementeren. Met een geheimenmanager kunnen organisaties al hun geheimen bijhouden en ervoor zorgen dat ze worden beschermd met versleuteling.
Keeper Secrets Manager (KSM) is een cloudgebaseerde zero-trust en zero-knowledge geheimenbeheeroplossing waarmee organisaties hun geheimen allemaal vanuit één plek kunnen beveiligen. Met KSM kunnen organisaties hun geheimen op een gecentraliseerde locatie met controleerbaarheid consolideren, geheimen in hun infrastructuur integreren, toegang tot en machtigingen voor geheimen beheren, rotatie van geheimen automatiseren en hardcoded inloggegevens verwijderen.
Vraag een demo van Keeper Secrets Manager aan om de geheimen van uw organisatie te beschermen.