Het is over het algemeen best veilig om bij TikTok Shop te kopen, maar u moet voorzichtig zijn als u iets via deze online marktplaats koopt.
Bijgewerkt op 3 juli 2023.
Aanvallen op de supply chain zijn een duidelijk en reëel gevaar voor organisaties in alle branches, maar veel bedrijven onderschatten deze dreiging. Om zich tegen aanvallen op de supply chain te beschermen, moeten organisaties beveiligingsvereisten stellen aan leveranciers, een zero-trust model gebruiken, regelmatig software-updates bijhouden en een actieplan voor incidenten opstellen.
Lees verder voor meer informatie over aanvallen op de toeleveringsketen en hoe u voorkomt dat uw organisatie het slachtoffer wordt van dit soort cyberaanvallen.
Wat is een aanval op de supply chain?
A supply chain attack is a type of cyber attack in which an organization is breached because of a vulnerability in its software or hardware supply chain. In most cases, this vulnerability is linked to vendors that have weak cybersecurity postures.
Bij een aanval op de supply chain is het bedrijf waarin eerst wordt ingebroken niet het ultieme doelwit. De werkelijke doelwitten zijn de klanten en zakenpartners van dat bedrijf. Daarom treffen aanvallen op de supply chain vaak de Managed Service Providers (MSP’s), SaaS-ontwikkelaars en andere organisaties die software en IT-diensten verkopen. Door het netwerk van één serviceprovider binnen te dringen, krijgen cybercriminelen toegang tot tientallen, of zelfs honderden of duizenden andere organisaties, waaronder multinationals en overheidsinstellingen. Zowel de leverancier als de getroffen organisaties kunnen financiële schade en imagoschade oplopen die moeilijk te herstellen is.
Aanvallen op de supply chain voorkomen
Hoewel er geen manier bestaat om aanvallen op de supply chain helemaal te voorkomen, zijn er enkele stappen die organisaties moeten nemen om het risico op aanvallen op de supply chain te beperken. Hier zijn er een paar.
Beveiligingsvereisten stellen aan leveranciers
Organisaties moeten duidelijke en uitgebreide beveiligingsvereisten stellen aan hun leveranciers en aandringen op bewijs dat hun beveiligingscontroles scherp genoeg zijn. Ze moeten vereisen dat leveranciers beschikken over een SOC 2 Type 2-certificering, ISO 27001-certificering of een andere gelijkaardige beveiligingscertificering. Met deze twee certificeringen voldoen leveranciers aan strenge normen voor beveiliging en naleving, zodat ze kunnen worden vertrouwd met gevoelige gegevens.
Een zero-trust beveiligingsmodel gebruiken
Implementeer een zero-trust beveiligingsarchitectuur en uitgebreide beveiligingscontroles voor wachtwoorden, waaronder het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden voor alle accounts, het inschakelen van multifactorauthenticatie (MFA) voor alle accounts die dit ondersteunen, en het implementeren van een EPM-systeem (Enterprise Password Management). Zero-trust is een beveiligingsraamwerk waarbij alle gebruikers en apparaten doorlopend moeten worden geverifieerd voordat ze toegang krijgen tot systemen en gegevens.
Een PAM-oplossing (Privileged Access Management) implementeren
PAM verwijst naar de manier waarop organisaties accounts beheren en beveiligen die toegang hebben tot zeer gevoelige systemen en gegevens. Het implementeren van PAM is belangrijk voor organisaties, omdat werknemers uitsluitend toegang mogen krijgen tot de systemen en gegevens die ze nodig hebben voor hun werk. Wanneer werknemers meer toegangsrechten krijgen dan ze nodig hebben, zijn organisaties kwetsbaar voor bedreigingen van binnenuit en inbreuken die gevoelige gegevens en systemen blootstellen.
Met een PAM-oplossing zoals KeeperPAM™ voorkomen organisaties laterale bewegingen binnen hun netwerk door goede segmentering en door de toegang van gebruikers, apparaten en applicaties te regelen met op rollen gebaseerde toegangscontrole (RBAC, Role-Based Access Control) en toegang met minimale machtigingen.
Software-updates bijhouden
Updates van software, firmware en apparaten zijn cruciaal om de infrastructuur van elke organisatie te versterken. Deze updates bevatten patches die bekende beveiligingsproblemen oplossen. Als software niet tijdig wordt bijgewerkt, kunnen cybercriminelen kwetsbaarheden in software misbruiken om cyberaanvallen uit te voeren.
Updates moeten worden geïnstalleerd zodra ze beschikbaar zijn om te voorkomen dat cybercriminelen misbruik maken van welbekende kwetsbaarheden.
Actieplan voor incidenten opstellen
Organisaties moeten een actieplan klaar hebben om voorbereid te zijn op mogelijke aanvallen op de supply chain. In een actieplan voor incidenten staan de procedures en verantwoordelijkheden die gevolgd moeten worden in het geval van een cyberaanval of beveiligingsinbreuk.
Bescherm uw organisatie tegen aanvallen op de supply chain
Laat uw organisatie niet het slachtoffer worden van een aanval op de toeleveringsketen of een cyberaanval. Wees proactief en neem de nodige maatregelen om de risico’s te beperken, zodat uw organisatie de gevolgen niet hoeft te dragen.
Vraag vandaag een demo aan van KeeperPAM om te leren hoe Keeper uw organisatie kan helpen om het risico op een aanval op de supply chain te beperken.