Het opslaan van uw wachtwoorden in Google Spreadsheets brengt verschillende risico's met zich mee, zoals het gebrek aan end-to-end-encryptie en de afwezigheid van veilige deelmogelijkheden. Hoewel
Sinds ik mijn stage bij Keeper Security ben begonnen, heb ik de kans gekregen om me te verdiepen in de wereld van cybersecurity, vooral in de rol van wachtwoordbeheer. Deze verhelderende ervaring heeft me niet alleen geleerd over de gevaren van een onbeschermde online aanwezigheid, maar heeft me ook aangespoord om de best practices voor cybersecurity te volgen in mijn privé- en academische leven.
Keeper Password Manager werd snel een essentiële tool dat mijn online veiligheid heeft verbeterd. Dit is vooral belangrijk voor mij als student. Zo heeft mijn wachtwoordmanager mij als student op de volgende manieren kunnen helpen.
Het genereert sterke en unieke wachtwoorden voor me
Voor de meeste studenten is het beheren van inloggegevens voor verschillende online bronnen een veelvoorkomende uitdaging. Toegang tot het webportaal van mijn faculteit, het leermanagementsysteem, online tekstboeken en andere online bronnen: elke website en toepassing heeft andere wachtwoordvereisten. Hierdoor is het zelf aanmaken, bijhouden en onthouden van mijn wachtwoorden moeilijk. Mijn wachtwoordmanager genereert met één klik op de knop sterke en unieke wachtwoorden voor al mijn online accounts. Zo voldoe ik tegelijk aan de wachtwoordvereisten, omdat ik de lengte van het wachtwoord en de soorten gebruikte tekens in het wachtwoord kan aanpassen.
Het slaat al mijn wachtwoorden en bestanden op
De opslagmogelijkheden zijn een van mijn favoriete functies van mijn wachtwoordmanager. Keeper slaat niet alleen uw inloggegevens op, maar ook bestanden, documenten, foto’s en video’s. Ik vertrouw op mijn wachtwoordmanager om mijn studentnummers, cv, academische projecten, zorgverzekeringskaart, burgerservicenummer en financiële documenten op te slaan. Dit zijn allemaal vertrouwelijke maar belangrijke documenten die ik als student vaak nodig heb in verschillende situaties. Het geeft me gemoedsrust als ik weet dat mijn gevoelige documenten volledig versleuteld zijn en op die manier veilig blijven.
Ik kan er mijn wachtwoorden en bestanden veilig mee delen
Als student die niet bij mijn familie woont, is het een uitdaging om toegang te krijgen tot familiewachtwoorden en vertrouwelijke bestanden. Mijn wachtwoordmanager biedt echter een oplossing met de functie voor het delen van bestanden. Zo kan ik niet alleen eenvoudig mijn records delen met vertrouwde personen, zoals mijn familieleden, maar mijn gegevens blijven ook veilig dankzij de zero-knowledge encryptie. Een voordeel van het gebruik van Keeper Password Manager is dat ik mijn gegevens veilig kan verzenden met de functie Eenmalig delen zelfs als de persoon met wie ik een wachtwoord of bestand wil delen Keeper niet gebruikt. Mijn gegevens blijven bovendien versleuteld.
Zo had mijn vader tijdens het belastingseizoen mijn 1098-T-formulier nodig, een vertrouwelijk financieel document waar alleen ik toegang toe had. Met mijn wachtwoordmanager heb ik het document op een veilige manier geüpload als bestand en geklikt op de optie Eenmalig delen. Hiermee werd een deelbare link gegenereerd. Met deze link kreeg mijn vader veilig toegang tot het document zonder dat hij een wachtwoordmanager nodig had. Ik kon bovendien een vervaldatum voor de link instellen, zodat ik de volledige controle had.
Het vult mijn inloggegevens automatisch in
Automatisch invullen is een van de handigste functies van een wachtwoordmanager, vooral voor studenten die veel accounts beheren. Elke keer wanneer ik op een website of applicatie moet inloggen, vult mijn wachtwoordmanager automatisch mijn inloggegevens voor me in. Zo is mijn inlogproces veel eenvoudiger en sneller. Bovendien maakt het een einde aan het handmatig intypen van ingewikkelde wachtwoorden. Dankzij mijn wachtwoordmanager kan ik me meer concentreren op mijn studie in plaats van op het inloggedoe.
Het beschermt tegen phishingaanvallen
Studenten zijn erg vatbaar voor phishingaanvallen. Veel van deze phishingmails en -berichten zien eruit alsof ze van de hogeschool of universiteit komen. Deze pogingen tot phishing zijn erg misleidend en krijgen studenten zover om hun inloggegevens en andere gevoelige gegevens vrij te geven. Ik ontvang elke week meerdere phishingmails via mijn e-mailaccount van de universiteit en het is niet altijd eenvoudig om te bepalen of het bericht echt of kwaadaardig is. Gelukkig biedt mijn wachtwoordmanager een oplossing tegen phishingaanvallen, aangezien het nooit automatisch inloggegevens invult op kwaadaardige websites. Als ik ooit op een link klik en mijn inloggegevens worden niet automatisch ingevuld, dan weet ik dat ik de website onmiddellijk moet verlaten, omdat deze niet legitiem is.
Ik krijg er eenvoudig toegang mee tot mijn wachtwoorden vanaf meerdere apparaten
Tot slot vind ik het beste aan een wachtwoordmanager hoe toegankelijk het is. Aangezien mijn wachtwoordmanager met al mijn apparaten compatibel is, kan ik gewoon inloggen met mijn hoofdwachtwoord en worden mijn records naadloos gesynchroniseerd. Dit betekent dat ik overal en op elk apparaat toegang heb tot mijn online accounts en gegevens.
De beste wachtwoordmanager voor studenten
Voordat ik bij Keeper kwam, was mijn aanpak voor wachtwoordbeheer erg zwak en onveilig. Ik noteerde mijn wachtwoorden altijd in mijn notitie-app en gebruikte vaak hetzelfde wachtwoord voor meerdere online accounts, waardoor ik kwetsbaar was voor op wachtwoorden gebaseerde cyberaanvallen.
Met Keepers zero-knowledge en zero-trust beveiligingsarchitectuur, heb ik alle vertrouwen in een wachtwoordmanager om mijn wachtwoorden en gevoelige gegevens veilig op te slaan. Keeper is de beste wachtwoordmanager voor studenten en biedt zelfs een studentenkorting van 50% om de kwetsbaarheden aan te pakken waar we mee te maken krijgen.
Wacht niet om wachtwoordbeheer in uw digitale leven te integreren. Of het nu voor persoonlijk, educatief of professioneel gebruik is: het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het beveiligen van uw gegevens, want u weet nooit wanneer een cybercrimineel het op u heeft gemunt.