U kunt uzelf beschermen tegen identiteitsdiefstal door uw burgerservicenummer en andere gevoelige documenten te beschermen, regelmatig uw kredietrapporten te controleren, een tool voor dark web-monitoring te
Om in aanmerking te komen voor een cybersecurity-verzekering moeten organisaties sterke toegangscontroles implementeren, een reactieplan voor incidenten hebben, multifactorauthenticatie (MFA) gebruiken, werknemers beveiligingstraining geven, regelmatig penetratietests uitvoeren en versleuteling gebruiken om gevoelige gegevens te beschermen.
Lees verder voor meer informatie over de zes vereisten voor een cyberverzekering en hoe uw organisatie eraan kan voldoen.
Het belang van een cyberverzekering
Het is belangrijk dat organisaties een cyberverzekering hebben, omdat het ondersteuning biedt in het geval van een cyberaanval. Als een organisatie wordt getroffen door een cyberaanval en een cyberverzekering heeft, dan dekt deze het volgende:
- Klanten op de hoogte stellen
- Herstellen van de identiteiten van klanten
- Systemen repareren
- Herstellen van de cyberaanval
- Bijbehorende kosten
Is een cyberverzekering vereist volgens HIPAA?
Nee, organisaties hebben geen cybersecurity-verzekering nodig volgens de Amerikaanse Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA). Dit betekent echter niet dat organisaties die onder de HIPAA-regelgeving vallen geen cybersecurity-verzekering moeten afsluiten, aangezien een cybersecurity-verzekering bij veel organisaties deel uitmaakt van hun strategie voor risicobeheer.
Wat zijn de vereisten voor een cybersecurity-verzekering?
Hier zijn enkele vereisten om in aanmerking te komen voor een cyberverzekering.
Sterke toegangscontroles
Bij cybersecurity wordt vereist dat organisaties sterke toegangscontroles hebben om onbevoegde toegang tot bedrijfsmiddelen te voorkomen. Het implementeren van sterke toegangscontroles houdt in dat werknemers alleen toegang mogen hebben tot de accounts, systemen en gegevens die ze nodig hebben om hun werk te doen, niet meer en niet minder. Sterke toegangscontroles voorkomt dat privileges worden misbruikt en dat dreigingsactoren zich lateraal kunnen bewegen door het netwerk na een inbreuk.
Reactieplan voor incidenten
Een reactieplan voor incidenten is een document dat verantwoordelijkheden toekent en een te volgen lijst met procedures opstelt in het geval een inbreuk of een ander cybersecurity-incident plaatsvindt. Dit plan is bedoeld om de tijd te verkorten die nodig is om op het incident te reageren, de schade die het veroorzaakt te beperken en te voorkomen dat het in de toekomst opnieuw gebeurt.
Multifactorauthenticatie (MFA)
MFA is een beveiligingsmaatregel waarbij gebruikers hun identiteit moeten verifiëren met andere verificatiemethoden naast hun gebruikersnaam en wachtwoord. Aangezien MFA meerdere verificatiefactoren vereist, verkleint het aanzienlijk de kans op een gecompromitteerd account. Uit een rapport van Microsoft bleek dat het inschakelen van MFA op accounts meer dan 99,9% van de aanvallen blokkeert, waardoor het een van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen is.
Bewustmaking en training van werknemers
Werknemers regelmatig bewustmaken van en trainen in beveiliging is een andere vereiste voor een cyberverzekering. Zo kunnen werknemers beter cyberbedreigingen zoals pogingen tot phishing herkennen, zodat ze geen slachtoffer worden en hun organisatie geen risico loopt op een datalek.
Regelmatige penetratietests
Een penetratietest, of pentest, is een beveiligingsoefening waarmee wordt beoordeeld hoe sterk de beveiligingshouding van een organisatie is. Door regelmatig pentests uit te voeren, kunnen organisaties kwetsbaarheden vaststellen, zodat ze stappen kunnen nemen om deze zwakke plekken te patchen en te voorkomen dat cybercriminelen er misbruik van maken.
Versleuteling
Bij versleuteling worden gegevens omgezet van een leesbaar formaat naar een onleesbaar formaat, namelijk een cijfertekst. Aangezien versleuteling helpt voorkomen dat gevoelige gegevens worden gestolen, gelezen of gewijzigd, willen cyberverzekeraars waarschijnlijk weten welke stappen uw organisatie neemt om persoonlijk identificeerbare informatie (PII) van werknemers en klanten te beschermen.
Zo voldoet u aan de vereisten voor een cybersecurity-verzekering
Zo zorgt u ervoor dat uw organisatie voldoet aan elk van de bovenstaande vereisten voor een cybersecurity-verzekering.
Sterke toegangscontroles implementeren
De beste manier voor organisaties om sterke toegangscontroles te implementeren is door te investeren in een oplossing voor geprivilegieerd toegangsbeheer (PAM). Met PAM-oplossingen kunnen IT-beheerders de toegang tot zeer gevoelige systemen, accounts en gegevens beheren en beveiligen dankzij een volledig zicht op hun volledige gegevensomgeving. Dit verkleint het aanvalsoppervlak van de organisatie en helpt te voldoen aan de vereisten voor een cybersecurity-verzekering.
Een reactieplan opstellen voor incidenten
U moet vier belangrijke stappen volgen om een goed reactieplan voor incidenten uit te werken: voorbereiding, detectie en analyse, inperking en uitroeiing, en herstel na het incident.
Hieronder leest u wat elk van deze stappen inhoudt.
- Voorbereiding: stel een lijst samen van al je bedrijfsmiddelen en rangschik ze volgens belang. In deze stap stelt u een communicatieplan op met richtlijnen voor uw organisatie. Hierin wordt bepaald met wie, hoe en wanneer contact moet worden opgenomen, afhankelijk van het soort incident dat zich voordoet.
- Detectie en analyse: deze tweede stap vereist dat uw reactieteam voor incidenten het incident begint te analyseren om te bepalen hoe het heeft kunnen gebeuren.
- Inperking en uitroeiing: de derde stap is het patchen van het toegangspunt dat de dreigingsactor heeft gevonden om verdere schade te voorkomen. Deze stap is ook bedoeld om de dreiging volledig te verwijderen.
- Herstel na het incident: in deze laatste stap leren uw organisatie en haar medewerkers uit het incident. Zo is uw organisatie beter voorbereid om te reageren op een incident dat in de toekomst kan plaatsvinden. In deze stap moet u uw reactieplan voor incidenten bijwerken.
Het gebruik van MFA afdwingen
Elk account van de organisatie moet MFA inschakelen. De beste manier om het gebruik van MFA af te dwingen is door te investeren in een zakelijke wachtwoordmanager. Door een gecentraliseerd wachtwoordbeheerplatform te benutten, kunnen IT-beheerders de wachtwoordbeveiligingsbeleidsregels in de hele organisatie afdwingen door een minimale wachtwoordlengte in te stellen en het gebruik van multifactorauthenticatie (MFA) te verplichten op elke site die dit ondersteunt.
Werknemers bewustmaken van en trainen in beveiliging
Naast het investeren in oplossingen voor cybersecurity zoals PAM en een zakelijke wachtwoordmanager, moeten organisaties ook werknemers trainen in best practices voor cybersecurity, zoals de volgende:
- Zo herkent u pogingen tot phishing
- Vermijd openbare wifi
- Deel veilig wachtwoorden en andere gevoelige gegevens
- Klik niet op verdachte links en bijlagen
Bied werknemers maandelijkse trainingssessies over deze en andere best practices voor cybersecurity. Door werknemers te trainen kan uw organisatie niet alleen voldoen aan de vereisten voor een cybersecurity-verzekering, maar kan het er ook voor zorgen dat werknemers minder slachtoffer worden van een cyberaanval.
Voer regelmatig penetratietests uit
U voert het beste elk kwartaal enkele penetratietestmethoden uit: extern, intern, blind en dubbelblind.
- Externe tests: om kwetsbaarheden te vinden met aanvalsbronnen van buitenaf, zoals op websites en applicaties.
- Interne tests: om interne aanvallen te simuleren, zoals bedreigingen van binnenuit en menselijke fouten.
- Blinde tests: om een echte cyberaanval te simuleren. Bij dit type pentest is de organisatie op de hoogte van de gesimuleerde aanval, maar heeft de white hat-hacker alleen openbare gegevens over hun ‘doelwit’.
- Dubbelblinde tests: om een echte cyberaanval te simuleren. Bij dit type pentest is de organisatie niet op de hoogte van de gesimuleerde aanval en heeft de white hat-hacker alleen openbare gegevens over de organisatie.
Op basis van de resultaten van de uitgevoerde pentests moet uw organisatie kwetsbaarheden patchen en de juiste stappen nemen om haar netwerk verder te beveiligen.
Zorg ervoor dat gevoelige gegevens zijn versleuteld
Elk stukje informatie dat uw organisatie opslaat, zoals PII van klanten en werknemers, moet worden versleuteld om te voorkomen dat onbevoegden er toegang toe hebben. Dit betekent ook dat gevoelige gegevens waar uw werknemers regelmatig toegang toe hebben, zoals inloggegevens, ook moeten worden versleuteld. Een wachtwoordmanager met beveiligde bestandsopslag kan ervoor zorgen dat alle gegevens van uw organisatie versleuteld zijn, inclusief inloggegevens.
Voldoe aan de vereisten voor een cyberverzekering en voorkom datalekken met Keeper®
Het hoeft niet moeilijk te zijn voor uw organisatie om te voldoen aan de cyberzekeringsvereisten, omdat deze vereisten best practices voor cybersecurity zijn die uw organisatie al zou moeten volgen. Zo niet, dan is het tijd om de cybersecurity van uw organisatie te versterken door te investeren in een oplossing voor geprivilegieerd toegangsbeheer zoals zero-trust KeeperPAM®.
Zero-trust KeeperPAM levert netwerkzichtbaarheid en beveiligingscontroles door sterke authenticatie te garanderen, sterke toegangscontroles te bieden, activiteiten tijdens geprivilegieerde sessies te registreren en beheerders te waarschuwen voor verdachte activiteiten met Geprivilegieerd account- en sessiebeheer (PASM). Daarnaast ondersteunt het audits en rapporten voor nalevings- en regelgevingsdoeleinden via sessie- en gebeurtenislogs.
Klaar om te voldoen aan de vereisten voor een cybersecurity-verzekering met zero-trust KeeperPAM? Vraag vandaag nog een demo aan.