PayPal is veiliger dan Venmo, omdat het geavanceerde fraudedetectie heeft, passkeys ondersteunt, sterke beschermingsprogramma's voor kopers en verkopers biedt en een betere staat van dienst heeft
Brute force-aanvallen zijn een van de meest voorkomende methoden die door cybercriminelen worden gebruikt om inloggegevens van organisaties te stelen. Om brute force-aanvallen te voorkomen, moeten organisaties het gebruik van sterke en unieke wachtwoorden afdwingen, investeren in een zakelijke wachtwoordmanager, vereisen dat werknemers MFA inschakelen, inlogpogingen controleren en beperken, wachtwoordloze authenticatie implementeren en inactieve accounts verwijderen.
Lees verder voor meer informatie over brute force-aanvallen, zes manieren waarop uw organisatie ze kan voorkomen en hoe u ze kunt detecteren.
Wat is een brute force-aanval?
Een brute force-aanval is een soort cyberaanval die software gebruikt om inloggegevens te raden via een trial-en-error-methode. De software voert veelgebruikte woordenboekwoorden en zinnen of specifieke letter- en cijfercombinaties in totdat deze overeenkomen. Brute force-aanvallen kunnen gemakkelijk accounts compromitteren die zwakke of hergebruikte wachtwoorden gebruiken. Veelvoorkomende soorten brute force-aanvallen zijn brute force-, credential stuffing-, wachtwoordspraying– en woordenboekaanvallen.
De 6 manieren om brute force-aanvallen te voorkomen
Veel werknemers gebruiken zwakke, gemakkelijk te onthouden wachtwoorden om hun werkaccounts te “beschermen”, waardoor hun organisatie het risico loopt om het slachtoffer te worden van succesvolle brute force-aanvallen. Er zijn echter zes manieren waarop organisaties het risico op brute force-aanvallen kunnen beperken.
1. Dwing het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden af
De beste manier om te voorkomen dat brute force-aanvallen de wachtwoorden van een organisatie compromitteren, is door het gebruik van sterke en unieke wachtwoorden af te dwingen. Sterke wachtwoorden moeten zowel lang als complex zijn om het voor cybercriminelen moeilijk te maken om ze te kraken. Voor elk account moet een uniek wachtwoord vereist zijn om te voorkomen dat credential stuffing meerdere accounts compromitteert.
Organisaties kunnen hun werknemers ook voorstellen om wachtwoordzinnen te gebruiken om werkaccounts te beschermen. Een wachtwoordzin is een reeks willekeurige en niet-gerelateerde woorden die kunnen worden gebruikt als wachtwoord. Omdat wachtwoordzinnen lang zijn en willekeurige woorden bevatten die niets met elkaar of met de gebruiker te maken hebben, kunnen deze moeilijker door brute force-technieken worden gekraakt.
2. Investeer in een wachtwoordmanager voor uw bedrijf
Een zakelijke wachtwoordmanager is een tool waarmee organisaties en hun medewerkers alle wachtwoorden kunnen bijhouden, opslaan, delen, beveiligen en beheren. De wachtwoorden worden opgeslagen in de versleutelde digitale kluis van elke werknemer, die alleen toegankelijk is met hun sterke masterwachtwoord. Een wachtwoordmanager kan zwakke wachtwoorden identificeren zodat werknemers worden aangespoord om ze te versterken met de ingebouwde wachtwoordgenerator. Met een wachtwoordmanager kunnen beheerders de wachtwoordgewoonten van werknemers controleren en het gebruik van sterke en unieke wachtwoorden voor elk account afdwingen.
3. Vereisen dat werknemers MFA inschakelen
Multifactorauthenticatie is een beveiligingsprotocol dat vereist dat gebruikers meerdere vormen van authenticatie verstrekken om toegang te krijgen tot hun accounts. Wanneer MFA is ingeschakeld, moeten gebruikers hun inloggegevens verstrekken samen met een andere authenticatiefactor, zoals een biometrische of tijdgebaseerd eenmalig wachtwoord (TOTP). MFA biedt een extra beveiligingslaag door ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot hun accounts. Zelfs als een wachtwoord wordt gecompromitteerd door een brute force-aanval, hebben cybercriminelen geen toegang tot het account van het slachtoffer, omdat ze de extra authenticatiefactor niet kunnen verstrekken.
4. Controleer en beperk inlogpogingen
Organisaties moeten de inlogpogingen op hun accounts controleren. Ze moeten kijken naar het IP-adres dat probeert in te loggen om te bevestigen dat het van een geautoriseerde gebruiker is, samen met of het aantal inlogpogingen ongebruikelijk is. Dit helpt organisaties om mogelijke brute force-aanvallen te detecteren. Organisaties kunnen een timer instellen tussen elke mislukte inlogpoging om te beperken hoe snel cybercriminelen gegevens kunnen invoeren en organisaties kunnen waarschuwen voor verdachte activiteiten. Ze moeten ook een limiet stellen aan het aantal inlogpogingen. Door het aantal inlogpogingen te beperken, kunnen organisaties de software van een cybercrimineel blokkeren zodat ze de inloggegevens voor de accounts van de organisatie niet kunnen raden.
5. Implementeer wachtwoordloze authenticatie waar mogelijk
Wachtwoordloze authenticatie is een authenticatiemethode die geen wachtwoorden gebruikt om de identiteit van een persoon te verifiëren. In plaats daarvan gebruikt het biometrische identificatienummers, magic links of passkeys. Aangezien wachtwoorden niet worden gebruikt bij wachtwoordloze authenticatie, is deze vorm van authenticatie bestand tegen brute force- en phishing-aanvallen.
6. Verwijder inactieve accounts
Organisaties moeten inactieve accounts verwijderen om het aantal mogelijke toegangspunten voor cybercriminelen te verminderen en het aanvalsoppervlak te verkleinen. Cybercriminelen kunnen brute force-aanvallen uitvoeren om de inloggegevens van inactieve accounts te raden en om ongeoorloofde toegang te krijgen tot het netwerk van de organisatie. Inactieve accounts moeten zo snel mogelijk worden beëindigd.
Zo detecteert u brute force-aanvallen
Organisaties moeten de inlogpogingen en -activiteiten van hun accounts controleren om pogingen tot brute force-aanvallen te detecteren. Hier moeten organisaties op letten om brute force-aanvallen te detecteren.
- Ongebruikelijk aantal mislukte inlogpogingen
- Inlogpogingen van verdachte IP-adressen
- Mislukte inlogpogingen voor meerdere accounts vanaf hetzelfde IP-adres
- Vreemde accountactiviteiten na succesvol inloggen
Een organisatie moet de inlogpogingen van haar accounts controleren om te zien of een cybercrimineel de wachtwoorden probeert te raden. Als een organisatie ongebruikelijke inlogpogingen opmerkt van verdachte IP-adressen, kan deze de IP-adressen blokkeren zodat ze niet kunnen inloggen en daarmee brute force-aanvallen voorkomen.
Als een organisatie vreemde accountactiviteiten opmerkt na een succesvolle login, heeft een cybercrimineel mogelijk het wachtwoord van een organisatie geraden en ongeoorloofde toegang gekregen tot het netwerk. Organisaties moeten onderzoeken of de activiteit afkomstig is van een ongeoorloofde gebruiker. Als dit het geval is, moet de organisatie de toegang van de ongeoorloofde gebruiker verwijderen en het wachtwoord voor dat account onmiddellijk wijzigen.
Gebruik Keeper® om brute force-aanvallen te voorkomen
Brute force-aanvallen misbruiken zwakke wachtwoorden om ongeoorloofde toegang te krijgen tot de accounts en het netwerk van een organisatie. Organisaties kunnen echter gemakkelijk brute force-aanvallen voorkomen door te investeren in een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager helpt organisaties om sterke, unieke wachtwoorden en MFA te implementeren om hun accounts te beschermen. Sommige wachtwoordmanagers helpen organisaties om wachtwoordloze authenticatie zoals passkeys te implementeren.
Keeper Password Manager gebruikt zero-trust beveiliging en zero-knowledge encryptie om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de wachtwoordkluis van een organisatie en niemand anders. Het geeft organisaties volledige zichtbaarheid, controle en beveiliging over de wachtwoordgewoonten van werknemers.