Keeper Password Manager werd in het najaar van 2024 door gebruikers op G2, 's werelds grootste en meest vertrouwde softwaremarktplaats, beoordeeld als een toonaangevende wachtwoordmanager voor
De sector voor cybersecurity heeft het afgelopen jaar radicale veranderingen doorgemaakt die de ontwikkeling van de sector kunnen bepalen.
In samenwerking met onderzoeksbureau Enterprise Management Associates (EMA) kondigt Keeper vandaag het rapport ‘Toekomstige trends in informatiebeveiliging en naleving van 2024’ aan. Hierin wordt recent onderzoek en gegevens uit de sector geanalyseerd om belangrijke verschuivingen binnen de sector voor cybersecurity te belichten en inzicht te geven in huidige trends en toekomstige ontwikkelingen.
Naarmate het landschap van cybersecurity zich verder ontwikkelt, moeten organisaties zich aanpassen aan nieuwe trends en technologieën om zich effectief te beschermen tegen veranderende bedreigingen. In deze blogpost verkennen we huidige en verwachte trends op het gebied van Identity and Access Management (IAM), Geprivilegieerd toegangsbeheer (PAM) en zero trust.
Naast IAM, PAM en zero trust wordt in het rapport ‘Toekomstige trends in informatiebeveiliging en naleving van 2024’ dieper ingegaan op trends en inzichten inzake AI-beveiliging, API-beveiliging, gegevensbeveiliging/-privacy, eindpunt- en e-mailbeveiliging, netwerkbeveiliging, naleving van regelgeving, SIEM/observeerbaarheid en Extended Detection and Response (XDR).
Download het rapport Toekomstige trends in 2024 voor informatiebeveiliging en naleving voor meer informatie.
Trends in IAM en PAM
IAM is een uitgebreid framework en een reeks technologieën die zijn ontworpen om digitale identiteiten te beheren, de toegang van gebruikers tot systemen en bronnen te controleren en ervoor te zorgen dat de juiste personen het juiste toegangsniveau hebben binnen de IT-omgeving van een organisatie. PAM richt zich specifiek op het beveiligen en beheren van verhoogde of geprivilegieerde toegang binnen een organisatie.
IAM- en PAM-technologieën werken samen om een robuust en veilig kader voor toegangsbeheer op te zetten. IAM richt zich op het beheer van gebruikersidentiteiten en hun toegang tot bronnen, terwijl PAM zich specifiek richt op de unieke beveiligingsuitdagingen die gepaard gaan met privileged accounts en verhoogde toegang binnen de IT-infrastructuur van een organisatie.
EMA meldt dat het aantal zoekopdrachten naar IAM en PAM via Google is toegenomen van 2019 tot en met 2023, wat aangeeft dat organisaties en individuen het belang van toegangscontrole erkennen. We zien dit terug in ons recente onderzoek naar het belang van PAM: 91% van de IT-leiders meldde dat ze meer controle hadden over de activiteiten van privileged gebruikers dankzij hun PAM-product. Hierdoor nam het risico op potentieel verwoestende inbreuken van binnenuit en van buitenaf af.
Voor IT- en beveiligingsleiders staat er meer op het spel dan ooit nu nieuwe technologieën bestaande aanvalsvectoren versterken en nieuwe bedreigingen creëren. Volgens ons recente inzichtenrapport vindt 95% van de IT- en beveiligingsleiders dat cyberaanvallen geavanceerder zijn dan ooit tevoren. Ondanks het veranderende bedreigingslandschap blijven de fundamentele regels voor het beveiligen van een organisatie in het digitale tijdperk relevant. Door oplossingen te integreren die de meest voorkomende cyberaanvallen tegenhouden, waaronder wachtwoordbeheer en PAM-oplossingen, wordt een gelaagde beveiligingsaanpak gecreëerd die de tand des tijds doorstaat.
Bij Keeper bieden we alles wat organisaties nodig hebben voor een uitgebreide IAM-strategie: Integratie van SSO (Single Sign-On), PAM en een wachtwoordmanager met multifactorauthenticatie (MFA), Role Based Access Control (RBAC) en andere beveiligingsmaatregelen, waaronder mo het controleren op ongebruikelijke inlogactiviteiten van eindgebruikers. Dit leveren we met onze zero-trust KeeperPAM™-oplossing die drie essentiële IAM-producten verenigt in één uniform PAM-platform: Keeper Enterprise Password Manager (EPM), Keeper Secrets Manager (KSM) en Keeper Connection Manager (KCM).
Organisaties hebben liever geconsolideerde oplossingen voor cybersecurity
In recent onderzoek van EMA zei 45% van de organisaties dat ze toolconsolidatie het belangrijkste vinden als ze overwegen om te investeren in nieuwe tools. Deze trend wordt naar verwachting de norm, omdat organisaties blijven zoeken naar meer vereenvoudigde oplossingen om hun huidige cybersecurity- en IT-tools te vervangen. Uit ons recente onderzoek bleek dat 84% van de IT-leiders hun PAM-oplossing in 2023 wil vereenvoudigen. Dit bevestigt de behoefte van de sector naar eenvoudigere, geconsolideerde tools.
Traditionele PAM-producten zijn duur, moeilijk te implementeren en te gebruiken, waardoor er obstakels zijn voor de overstap. De sector heeft moderne, uniforme PAM-oplossingen nodig die perimeterloze, multi-cloud-IT-omgevingen en gedistribueerde externe arbeidskrachten aanpakken.
Keeper heeft hiervoor KeeperPAM ontwikkeld.
KeeperPAM biedt allerlei voordelen, waaronder:
- Kosteneffectief: minder producten om aan te kopen en eenvoudiger voor IT om te beheren met minder mensen.
- Snelle levering: kan in enkele uren naadloos worden geïmplementeerd en geïntegreerd met elke technologie- of identiteitsstack.
- Eenvoudig te gebruiken: uniforme beheerdersconsole en moderne gebruikersinterface voor elke werknemer op alle apparaten met een gemiddelde opleidingstijd van minder dan twee uur.
- Complete zichtbaarheid: vereenvoudigt auditing en compliance met organisatiebrede op rollen gebaseerde toegangscontrole, gebeurtenisregistratie en rapportage.
- Gebouwd met de beste beveiliging: Keeper levert zero-trust transformatie en is zero knowledge, waardoor al het beheer van versleutelingscodes wordt overgedragen aan de client.
Vraag vandaag nog uw demo aan om KeeperPAM in actie te zien.
PAM-oplossingen zijn niet alleen kosteneffectief, eenvoudig te implementeren en interessant voor eindgebruikers. Ze moeten ook essentiële functionaliteit bieden met zero-trust en zero-knowledge beveiliging.
Zero-trust aanpak bevordert beveiligingsinnovatie
Zero trust is een benadering voor cybersecurity die stelt dat geen enkele machine of gebruiker standaard mag worden vertrouwd. Hierbij wordt voortdurend verificatie en validatie vereist voor elke toegang tot bronnen binnen een netwerk. In tegenstelling tot traditionele op perimeter gebaseerde beveiligingsmodellen gaat zero trust ervan uit dat bedreigingen zowel binnen als buiten het netwerk bestaan. Het legt de nadruk op strenge toegangscontroles en verificatiemaatregelen, waarbij gebruikers en apparaten een strenge verificatie moeten ondergaan voordat ze toegang krijgen tot bronnen.
In een onderzoek van EMA naar de voorbereidingen van organisaties op zero-trust initiatieven zei 62% van de respondenten dat ze beginnen met het implementeren van zero trust. De vraag naar zero-trust oplossingen en methodologieën zal toenemen samen met de inspanningen om deze in te voeren.
Het cybersecurity-platform van Keeper biedt zero-trust beveiliging en naleving door Enterprise Password Management, Geheimenbeheer en Privileged Connection Management te verenigen, allemaal gebaseerd op ons eigen zero-knowledge encryptiemodel.
Zero trust is een filosofie die binnenkort de drijvende kracht wordt achter beveiligingsinnovatie.
Keeper heeft vanaf het begin zero trust en zero knowledge aangenomen als fundamentele ontwerp- en architectuurprincipes. Zero trust heeft het potentieel om de toekomst van de sector voor cybersecurity volledig te revolutioneren en de manier waarop informatiesystemen werken en communiceren fundamenteel te veranderen, en Keeper loopt voorop in die revolutie.
Verdere veranderingen in cybersecurity
De sector voor cybersecurity is klaar voor verdere innovatie en transformatie. Organisaties die zich aan deze veranderingen aanpassen, zullen beter gewapend zijn om hun assets en gegevens te beschermen tegen nieuwe bedreigingen en cyberaanvallen. Het implementeren van PAM-oplossingen en het aannemen van een zero-trust benadering is cruciaal voor organisaties om hun beveiliging te versterken en risico’s te beperken in een steeds complexere technologie- en bedrijfslandschap.
Download het rapport Toekomstige trends in 2024 voor informatiebeveiliging en naleving voor meer informatie.