Ja, u kunt op verschillende manieren worden opgelicht in de Cash App, waaronder geld-flippen, onbedoelde betalingen en phishing-berichten. Cash App-scams zijn gevaarlijk omdat er geld kan
Ja, het is mogelijk dat iemand uw Zelle-account kan hacken met uw telefoonnummer als u deze gebruikt als authenticatiemethode voor de Zelle-app. Dit wordt gedaan door middel van een cyberdreiging die bekend staat als een sim-swapping-aanval. Dit mag echter geen reden tot paniek zijn, omdat u beveiligingsmaatregelen kunt nemen om dit te voorkomen.
Lees verder voor meer informatie over hoe het mogelijk is dat iemand uw Zelle-account kan hacken met alleen uw telefoonnummer en hoe u kunt voorkomen dat uw Zelle-account wordt gehackt.
Wat is Zelle?
Zelle is een Peer-to-Peer-betalingsplatform (P2P) waarmee gebruikers geld kunnen verzenden en ontvangen van vrienden en familie. Hoewel Zelle een eigen zelfstandige app heeft, werkt Zelle ook samen met bankinstellingen zoals de Bank of America en Chase om klanten in staat te stellen om betalingen te verzenden en te ontvangen via Zelle via de native app van hun bank.
Hoe kan iemand uw Zelle-account hacken met uw telefoonnummer?
Iemand kan uw telefoonnummer gebruiken om uw Zelle-account te hacken met een cyberaanval die sim-swapping wordt genoemd. Bij sim-swapping doet iemand zich voor als u om uw mobiele provider te bellen en zich als u voor te doen. De persoon beweert dat hun telefoon is verloren of is gestolen en daarom een nieuwe simkaart nodig heeft. Ze vertellen de mobiele provider ook dat ze al een telefoon hebben die ze kunnen gebruiken en dat ze alleen de simkaart nodig hebben die moet worden geactiveerd. Als de persoon de mobiele provider ervan overtuigt om een nieuwe simkaart te activeren, kan deze al uw sms-berichten en telefoongesprekken ontvangen.
Die persoon kan niet alleen uw Zelle-account hacken, maar kan ook andere online accounts hacken waarbij uw telefoonnummer is ingesteld als back-upmethode voor authenticatie. Dit is mogelijk omdat het wachtwoord van een online account kan worden hersteld als deze wordt vergeten. Sommige accounts vragen u dan of u een herstelcode of -link wilt ontvangen via sms of e-mail. Voor de meeste online accounts is dit een manier om uw identiteit te verifiëren.
Zodra een dreigingsactor uw telefoongesprekken en sms’jes ontvangt, kan deze al uw verzoeken om een wachtwoordherstel of sms-codes ontvangen, waardoor al uw online accounts het risico lopen om te worden gehackt, inclusief uw Zelle-account.
Andere manieren waarop iemand uw Zelle-account kan hacken
Uw Zelle-account kan ook worden gehackt op verschillende andere manieren, waaronder het gebruik van zwakke wachtwoorden, openbare gegevensinbreuken en social engineering-aanvallen.
Zwakke wachtwoorden
Zwakke wachtwoorden zijn wachtwoorden die niet voldoen aan de goede gewoonten voor wachtwoorden, zodat cybercriminelen ze gemakkelijker kunnen kraken of raden. Het gebruik van zwakke wachtwoorden voor een online account zoals Zelle, zorgt ervoor dat u meer risico loopt om gehackt te worden door cybercriminelen. Zwakke wachtwoorden bevatten vaak veelvoorkomende woorden en zinnen, persoonlijke gegevens en wachtwoorden die voor meerdere accounts worden hergebruikt.
Openbare gegevensinbreuken
Openbare gegevensinbreuken komen vaak voor en kunnen persoonlijk identificeerbare gegevens (PII) en inloggegevens blootstellen. Er is sprake van een openbare gegevensbreuk als er een lek optreedt bij een bedrijf waarbij u een account hebt of dat diensten aan u verleent, waardoor gegevens van klanten en werknemers worden blootgesteld. Cybercriminelen profiteren van deze openbare gegevensinbreuken om zoveel mogelijk blootgestelde gegevens te verzamelen, zodat ze deze op het dark web kunnen verkopen of deze zelf kunnen gebruiken om meerdere gebruikersaccounts te hacken om winst te maken. Deze openbare gegevensinbreuken leiden vaak tot gestolen identiteiten en financiële schade voor klanten en werknemers.
Social engineering-aanvallen
Social engineering is een aanval die psychische manipulatietechnieken gebruikt om nietsvermoedende slachtoffers te overtuigen om hun persoonsgegevens over te dragen aan dreigingsactoren. Vaak doen dreigingsactoren zich voor als iemand die het slachtoffer kent, zoals een bedrijf waar ze een account bij hebben, een vriend, een collega of een familielid. Zodra de dreigingsactor het vertrouwen van het slachtoffer heeft gewonnen, vraagt deze om gevoelige gegevens, zoals hun inloggegevens. Als een slachtoffer in een social engineering-aanval trapt door de dreigingsactor hun gebruikersnaam en wachtwoord te geven, gebruikt de dreigingsactor deze gegevens om de online account van het slachtoffer te hacken.
Een veelvoorkomende tactiek die veel dreigingsactoren gebruiken om de inloggegevens van een slachtoffer te krijgen, is via een gespoofte website. Gespoofte websites zijn sites die door cybercriminelen zijn gemaakt om gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen. Hoewel deze sites er legitiem uitzien, zijn ze dat in werkelijk niet. Alle gegevens die u invoert, worden direct naar de cybercrimineel gestuurd.
Zo voorkomt u dat iemand uw Zelle-account hackt
Hier volgen enkele stappen om te voorkomen dat iemand uw Zelle-account kan hacken.
Gebruik een sterk wachtwoord voor uw Zelle-account
Als eerste moet u een sterk wachtwoord gebruiken om uw Zelle-account beter te beschermen. Sterke wachtwoorden zijn wachtwoorden die een willekeurige combinatie van letters, cijfers en symbolen bevatten en minstens 16 tekens lang zijn. Het is moeilijk om zelf sterke wachtwoorden te bedenken. Daarom is het handig om een wachtwoordmanager te gebruiken. Wachtwoordbeheerders helpen gebruikers bij het maken van sterke wachtwoorden voor hun accounts en slaan deze ook veilig op. Op deze manier hoeven gebruikers geen sterke wachtwoorden voor meerdere online accounts te onthouden.
Hoewel u sterke wachtwoorden moet gebruiken voor al uw accounts, is het vooral belangrijk om sterke wachtwoorden te hebben voor financiële accounts zoals uw bank- en betaalapplicaties.
Schakel MFA in voor uw Zelle-account
Multifactorauthenticatie (MFA) is een beveiligingsmaatregel waarbij gebruikers naast hun gebruikersnaam en wachtwoord een of meer authenticatiemethoden moeten verstrekken. Hoe meer MFA-methoden u inschakelt voor uw Zelle-account, hoe beter deze is beschermd tegen onbevoegde gebruikers die toegang willen krijgen tot uw account.
Hoewel elke MFA beter is dan geen MFA, raden we u ten zeerste aan om geen sms-codes te gebruiken als een vorm van authenticatie, indien dit mogelijk is. Zo beschermt u uw account tegen sim-swapping-aanvallen.
Wees op uw hoede voor pogingen tot social engineering-aanvallen
Een social engineering-aanval is vaak moeilijk te herkennen, maar het is niet onmogelijk om uzelf te beschermen tegen dergelijke aanvallen. Dreigingsactoren doen zich vaak voor als Zelle, zodat het waarschijnlijker is dat u ze de gegevens geeft die ze nodig hebben om uw Zelle-account te hacken.
Dit zijn enkele waarschuwingssignalen die wijzen op een social engineering-aanval.
- E-mails, sms’jes en telefoongesprekken waarin u wordt aangespoord om gevoelige gegevens te verstrekken
- Voorbeeld: een telefoontje van Zelle waarin u wordt gevraagd om uw inloggegevens op te geven.
- Het ontvangen van ongevraagde links en bijlagen
- Voorbeeld: een e-mail van Zelle waarin u wordt gevraagd om in te loggen op uw Zelle-account via de link die is verstrekt vanwege verdachte activiteiten.
- Bedreigd worden met ernstige gevolgen als u niet doet wat er van u wordt gevraagd
- Voorbeeld: u krijgt te horen dat uw Zelle-account wordt gedeactiveerd als u uw inloggegevens niet verstrekt.
- Een aanbod dat te mooi lijkt om waar te zijn
- Voorbeeld: u ontvangt een sms van Zelle waarin staat dat u geld hebt gewonnen en u hoeft alleen maar op de link te klikken om het geld te ontvangen.
Bescherm uw Zelle-account tegen hackpogingen
Met toegang tot uw Zelle-account kunnen dreigingsactoren uw bankrekeningen leeghalen. Er is geen garantie dat u uw geld terugkrijgt. Daarom moet u de nodige stappen nemen om uw Zelle-account en andere financiële accounts te beveiligen.
Een wachtwoordmanager zoals Keeper® kan uw online accounts en applicaties beschermen tegen hackpogingen. Door sterke wachtwoorden aan te maken en 2FA-codes in te schakelen voor al uw online accounts bieden ze extra veiligheid. Om uw financiële accounts en apps vandaag nog te beveiligen, start u een gratis proefversie van 30 dagen van Keeper Password Manager.