Het is over het algemeen best veilig om bij TikTok Shop te kopen, maar u moet voorzichtig zijn als u iets via deze online marktplaats koopt.
Enkele beste gewoonten voor het veilig onboarden van werknemers zijn het uitvoeren van uitgebreide antecedentencontroles, het geven van beveiligingstraining voor nieuwe medewerkers, ervoor zorgen dat werknemers toegang hebben tot minimale privileges, werknemers voorzien van een wachtwoordmanager en het voortdurend controleren van de activiteiten van werknemers op ongewoon gedrag. Hoe veiliger een onboardingproces is, hoe eenvoudiger en veiliger het is om werknemers te offboarden.
Lees verder voor meer informatie over de beste gewoonten voor veilige onboarding van werknemers en het belang ervan.
Wat is veilige onboarding van werknemers en waarom is het belangrijk?
Veilige onboarding van werknemers verwijst naar de procedures voor het onboarden van werknemers die de nadruk leggen op het volgen van de beste gewoonten voor beveiliging. Het doel van een veilig onboardingproces is om de beveiliging van zowel de bedrijfsgegevens als de werknemersgegevens te waarborgen. Een veilig onboardingproces voor werknemers vermindert niet alleen de kwetsbaarheden, maar helpt organisaties ook om te voldoen aan de regelgeving en het risico op bedreigingen van binnenuit te beperken.
De 5 beste gewoonten voor het onboarden van werknemers
Hier zijn enkele beste gewoonten voor het veilig onboarden van werknemers.
1. Voer uitgebreide achtergrondcontroles uit
Achtergrondcontroles zijn een kritieke stap bij het aannemen van nieuwe werknemers. Voordat ze een werknemer aannemen, moeten organisaties een uitgebreide achtergrondcontrole uitvoeren om de opleiding, het arbeidsverleden en het strafblad van de kandidaat te verifiëren. Bovendien moeten organisaties vereisen dat elke mogelijke werknemer referenties verstrekt die kunnen instaan voor hun karakter en betrouwbaarheid.
2. Geef nieuwe medewerkers een beveiligingsopleiding
Door ervoor te zorgen dat uw werknemers goed zijn getraind in de beste gewoonten voor cybersecurity, wordt het risico beperkt dat ze een fout maken die kan leiden tot een inbreuk. Geef werknemers op de eerste dag en daarna een beveiligingstraining over phishing, de juiste verwerking van bedrijfsgegevens en de beste gewoonten voor wachtwoorden. Hoe beter werknemers zijn getraind in cybersecurity, hoe veiliger uw organisatie is.
3. Zorg voor toegang met minimale privileges
Door het principe van minimale privileges (PoLP) in uw organisatie te implementeren, heeft elke werknemer alleen toegang tot de bronnen die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren, niet meer en niet minder. Werknemers krijgen vaak buitensporige privileges die leiden tot een groter aanvalsoppervlak. Hoe groter het aanvalsoppervlak van een organisatie, hoe gemakkelijker het voor cybercriminelen is om zich lateraal door het netwerk te bewegen na een inbreuk.
Naast het verkleinen van het aanvalsoppervlak van uw organisatie, minimaliseert het garanderen van toegang met minimale privileges het risico op bedreigingen van binnenuit en voldoet het aan de naleving van de regelgeving, zoals de Wet op de portabiliteit en verantwoording van de ziektekostenverzekering (HIPAA) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Zorg bij het onboarden van werknemers ervoor dat ze alleen toegang krijgen tot de bronnen die ze nodig hebben om hun werk te doen. Als de werknemer op een later moment meer privileges nodig heeft, laat ze dan uitleggen waarom en geef deze privileges alleen als ze rechtstreeks verband houden met de taken van de werknemer. Als u werknemers te snel te veel privileges geeft, kan dit uw organisatie schaden, dus het is beter om dit te vermijden.
4. Bied werknemers toegang tot een wachtwoordmanager
Een wachtwoordmanager is een hulpmiddel voor het maken, beheren, veilig opslaan en delen van wachtwoorden. Sommige wachtwoordmanagers kunnen ook passkeys, 2FA-codes, bestanden, documenten en afbeeldingen opslaan. Zonder een wachtwoordmanager is er geen inzicht in de wachtwoordgewoonten van werknemers of manieren om vereisten af te dwingen. Er is dus een grote kans dat werknemers zwakke wachtwoorden gebruiken en wachtwoorden hergebruiken voor meerdere accounts. Dit kan leiden tot aanvallen op accounts die bedrijfsgegevens blootstellen.
Door werknemers te voorzien van een wachtwoordmanager, hebben IT-beheerders volledig inzicht in de wachtwoordgewoonten van werknemers, waardoor het eenvoudiger wordt om het aanmaken en beheren van sterke wachtwoorden af te dwingen. Bij het onboarden van werknemers hebben ze met een wachtwoordmanager ook toegang tot alle accounts en systemen die ze nodig hebben om met hun nieuwe rol te beginnen.
5. Controleer regelmatig de activiteiten van werknemers op ongebruikelijk gedrag
Zelfs nadat het onboardingproces is voltooid, is het belangrijk om de activiteiten van werknemers regelmatig te controleren op verdacht of ongebruikelijk gedrag. Door zo snel mogelijk op te merken wanneer een werknemer iets doet dat uw organisatie in gevaar kan brengen, kunt u ervoor zorgen om uw organisatie veilig te houden.
Gebruik Keeper® om werknemers veilig te onboarden en te offboarden
Het veilig onboarden van werknemers zorgt er ook voor dat het offboardingproces naadloos verloopt wanneer werknemers de organisatie verlaten. Keeper kan uw organisatie helpen om het onboarding- en offboardingproces te vereenvoudigen en te beveiligen door IT-beheerders te voorzien van Role-Based Access Control (RBAC) en gedelegeerde beheermogelijkheden. Bij het onboarden van werknemers met Keeper kunnen werknemers worden voorzien van alle benodigde gegevens in hun wachtwoordkluis, inclusief inloggegevens voor alle accounts die ze gaan gebruiken.
Klaar om het onboarding- en offboardingproces van uw organisatie te stroomlijnen en te beveiligen? Start vandaag nog een gratis proefversie van 14 dagen van Keeper.