Ja, u kunt op verschillende manieren worden opgelicht in de Cash App, waaronder geld-flippen, onbedoelde betalingen en phishing-berichten. Cash App-scams zijn gevaarlijk omdat er geld kan
Het vermogen van een cybercrimineel om zich tussen u en het verbindingspunt te plaatsen vormt het grootste beveiligingsprobleem voor openbare wifi. U communiceert onbewust met de cybercrimineel, die vervolgens uw gegevens verzamelt en doorgeeft aan de hotspot, in plaats van dat u rechtstreeks verbinding maakt met de hotspot. Hoewel er manieren zijn om beschermd te blijven op openbare wifi, is het toch aan te raden om het gebruik ervan te vermijden.
Wat is openbare wifi?
Met openbare wifi hebt u gratis toegang tot het internet. Het is toegankelijk op veel openbare locaties, waaronder bibliotheken, koffiebars, luchthavens, restaurants en hotels. Mensen die op afstand werken of op reis zijn, vinden openbare wifi vaak handig. Open wifi is echter van oudsher een risicovolle onlineomgeving voor uw informatie. Hoewel geen enkel wifi-netwerk volledig risicovrij is, hangt de veiligheid van uw privégegevens sterk af van het type wifi-netwerk dat u gebruikt.
Risico’s van openbare wifi
Een van de meest prominente cyberbedreigingen op openbare wifi is de man-in-the-middle-aanval (MITM). MITM-aanvallen berusten op netwerkmanipulatie of het creëren van kwaadaardige netwerken onder controle van cybercriminelen. Het verkeer wordt opgevangen door de cybercrimineel, die het doorlaat terwijl hij gegevens verzamelt of het doorstuurt naar een andere locatie. De term ‘man-in-the-middle-aanval’ komt van cybercriminelen die voornamelijk optreden als ’tussenpersoon’ tussen de afzender en de ontvanger van informatie. Omdat iedereen zich kan aansluiten bij een openbaar wifi-netwerk, hebt u geen idee wie uw online gegevens bekijkt of onderschept.
Sommige openbare wifi-netwerken hebben ook geen TLS-beveiliging (Transport Layer Security), een soort versleuteling die gegevens vervormt en onleesbaar maakt voor elke aanvaller die ze zou kunnen onderscheppen.
Enkele manieren om te controleren op MITM-aanvallen zijn:
- Analyseer vreemde webadressen: zorg ervoor dat de URL geen speciale tekens bevat.
- Onverwachte onderbrekingen en netwerkvertragingen: frequente onderbrekingen of vertragingen in uw netwerk kunnen een indicatie zijn van een aanval.
- Controleer openbare wifi: Vermijd verbinding te maken met openbare wifi-netwerken met vreemde namen en gebruik altijd een VPN.
Zo blijft u veilig op openbare wifi
Nu ons leven zich steeds meer online afspeelt, is het nog nooit zo belangrijk geweest om u te beschermen tegen online roofdieren. Elk apparaat kan een risico lopen. Hier zijn enkele nuttige tips om uw gegevens veilig te houden op openbare wifi.
Gebruik sterke wachtwoorden
Maak altijd lange en unieke wachtwoorden voor elk van uw accounts. Gebruik nooit wachtwoorden opnieuw. Op deze manier kunnen cybercriminelen, zelfs als ze een van uw wachtwoorden achterhalen op een onveilig wifi-netwerk, deze niet gebruiken om toegang te krijgen tot meerdere accounts.
Schakel tweefactorauthenticatie in
Tweefactorauthenticatie (2FA) is een beveiligingsmaatregel voor identiteits- en toegangsbeheer waarbij twee identificatiebewijzen nodig zijn voordat u toegang wordt verleend tot bronnen en gegevens. Met 2FA ingeschakeld kan een cybercrimineel, zelfs als hij een van uw wachtwoorden steelt, deze niet gebruiken zonder de extra authenticatiefactor.
Gebruik een VPN
Wanneer u een onbeveiligd netwerk gebruikt, is de beste manier om uw gegevens veilig te houden verbinding te maken met een virtueel privénetwerk (VPN). Wanneer u toegang krijgt tot de gegevens en infrastructuur van uw bedrijf via een onveilige verbinding, zoals een wifi-hotspot, is een VPN-verbinding essentieel. VPN’s versleutelen alle gegevens die u verzendt en ontvangt, inclusief uw surfactiviteiten, zodat niemand anders dan u deze kan lezen.
Blijf beschermd
Zelfs degenen die alle redelijke maatregelen nemen om de veiligheid van openbare wifi te garanderen, krijgen af en toe problemen. Zorg ervoor dat uw apparaten versleuteld zijn en pas altijd op voor eventuele aanvallen.